Valaistuksen lähettiläs Ajatuksia konkretiasta www.lightment.org

Seurakunnat tulisi irroittaa verovapaudesta sekä valtiosta

Suomean pidetään tasa-arvon synnyinmaana, silti esihistoriallinen veroasema tarjoaa uskonnoille ilmaiset lounaat. Onko millään muulla yhdistyksellä suomessa mahdollista vedota aatteeseen, saavuttaa valtionaate -tittelin ja verovapauden sekä vero-oikeuden?

Suomen politiikan viimeisimpiä uutisia on polttoaineveron kiristykset. Ihanaa kun tavallista pulliaista taas verotetaan lisää. Eikö voitaisi viimein siirtää verokestit uskontojen suuntaan? Olisi keräysvarojen veroa ainakin näköpiirissä. Lisäksi kirkkojen asema valtiossa voitaisiin poistaa sekä samalla verotusoikeus tasa-arvostaen kaikki yhdistykset ja yritykset uskontojen kanssa samalle tasolle.

Eikö olisi tasa-arvoista se, että henkilöt, jotka maksaa ammattiliitollle jäsenmaksua, mikä ohjaa tällä hetkellä valtion politiikkaa, tulisi saada erityisasema valtion taloudessa, koska se on merkittävin yhdistystoiminta suomessa tällä hetkellä ja ohittanut vallassa jo ajat sitten uskonnon?

Olisihan huomattavasti oikeuden mukaisempaan lopettaa kirkkojen erityisasema, ja siirtää toiminnan rahoittaminen jäsentoiminnan painolle. Ne jotka jäsenyydestään kirkolle maksaa kyseistä yhdistystä rahoittaisi. Kirkko olisi muiden aatteellisten yhdistyksien kanssa samalla tasolla ja tasa-vertainen siis paperilla. Jäsenmäärät ovat tietysti eriasia.

Jokatapauksessa siirtämällä uskonnot pois erityisasemastaan vapautettaisiin merkittävästi budjetin varoja muun toiminnan tukemiseen, kuten työllistämiseen ja valtion velan takaisin maksuun.

Miten perustellaan vapaakaupparatsuja jos kerran valtio on velkaantunut?

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (2 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Suomalainen yhteiskuntajärjestys perustuu kristillisiin arvoihin ja perinteeseen, ja Suomen lipussa on risti. Mielestäni on väärin, että muiden uskontojen harrastajat on vapautettu kirkollisverosta. Miksi minua ei vapauteta YLE-verosta, vaikka en katso televisiota ? Siksi koska yhteiskunnan tarjoamat palvelut rahoitetaan yhteisistä varoista, kaikki maksaa riippumatta siitä käyttääkö palvelua vai ei. Niinpä vaadin, että kirkollisveroa aletaan kerätä kaikilta.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Niinhän nyt kerätäänkin kaikilta aina osakeyhtiöistä ja kuolinpesistä alkaen.

Toimituksen poiminnat